Resep Kerupuk Melarat Khas Cirebon (Resep Basa Jawa)
Proses pembuatan kerupuk melarat |
Alat :
Ø Lading
Ø Tampah
Ø Timbangan
Bahan :
Ø 1 kg brambang putih
Ø Glepung tapioka
sakcukupe
Ø 4 1/2 uyah
Ø Banyu sakcukupe
Cara Nggawe :
Ø Siapke bahan-bahan
mau (brambang putih dialuske)
Ø Terus campur lan udek
nganti roto.
Ø Sakwise roto, adonan
di deleh ning cetakan sing ukurane 1 1/2 cm x 2 1/21/2 cm.
Ø Tambahi banyu sing
umup ning adonan kui. Dhuwure banyu dicorke sakduwure 1 meter ning nduwur
glepung.
Ø Nganggo banyu sing
umup panas kiro-kiro 3 ember kanggo ngecor adonan.
Ø Banjur glepung
dinengke nganti nggumpal koyo kanji sing kentel.
Ø Adonan kanji sing
ngnetel iki sing ngkone arep didadikke bahan kerupuk.
Ø Campur kanji mau karo
turahan glepung sing ora dicor.
Ø Gawe gelondongan seko
bahan kui.
Ø Udek nganti roto lan
atos. Yen wis atos, terus diiris-iris sesuai kepinginane.
Ø Toto irisan kui mau
ning nduwur tampah. Banjur ditutup nganti mateng , tapi ojo kesuwen.
Ø Yen wis cukup,
pindahke seko tampah ning wadah sing liyo.
Ø Sakwise dipindah,
banjur irisan kui mau dipe ning panasan nganti garing.
Ø Yen wis garing, nembe
irisan kerupuk kui mau iso digoreng nganggo pasir kali sing wis diresiki.
Ø Yen wis digoreng
nganti mateng, banjur dilebokke wadah garing.
Ø Kerupuk melarat siap dipangan.
Comments
Post a Comment